O-I investeert 21 miljoen euro in glasfabriek Leerdam

Glasverpakkingsspecialist ondersteunt groeiambities van grote en kleine bierbrouwers met verbeterde oven en nieuwe apparatuur voor productie- en kwaliteitscontrole
 
Leerdam, 21 maart 2013 – Owens-Illinois, Inc (O-I), wereldwijde producent van glasverpakkingen, investeerde 21 miljoen euro in zijn fabriek in het Nederlandse Leerdam. Met deze investering is O-I nog beter in staat de  bierindustrie in de Benelux te ondersteunen.

De investering van O-I omvat een nieuwe oven, nieuwe productiemachines en nieuwe apparatuur voor productie- en kwaliteitscontrole. Hiermee verhoogt

O-I de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces. Daarnaast verwacht het bedrijf dankzij deze investeringen de CO2 uitstoot met 15 procent te verminderen. De oven en de nieuwe machines werden ingehuldigd door Erik Bouts, O-I’s nieuwe president voor Europa, en dit in het gezelschap van 50 klanten, medewerkers en lokale ambtenaren.

“De investering in de fabriek in Leerdam maakt deel uit van O-I’s strategie om zijn concurrentiepositie en capaciteiten in Europa aanzienlijk te versterken. In 2013 investeren we 140 miljoen euro in onze Europese activa,” zegt Erik Bouts, president O-I Europa. “De komende jaren verhogen we onze inspanningen zodat we nog beter kunnen voorzien in de groeiende vraag van onze Europese klanten naar duurzame en gezonde glasverpakkingen.”

Gerard Pille, sales en distributie directeur O-I Benelux: “Met deze investering benadrukken wij onze toewijding om de groeiambities van zowel onze multinationale als regionale bierbrouwers te ondersteunen. Tegelijkertijd zetten we zo de rijke traditie inzake glasproductie van deze regio voort.”

De fabriek in Leerdam is één van de drie fabrieken van O-I in Nederland en  telt 300 medewerkers. Elk jaar produceren de 3 ovens meer dan 1 miljard flessen in bruin en groen glas voor de biermarkt in de Benelux.

O-I heeft in Europa 8.000 medewerkers verdeeld over 11 landen en realiseerde er een omzet van meer dan 2,1 miljard euro in 2012. Dat is ongeveer 40 procent van O-I’s omzet wereldwijd.

-------------

Over O-I Europe

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en de bevoorrechte partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2012 $ 7,0 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde staten). Wereldwijd telt O-I meer dan 22.500 mensen in 79 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, effectieve en duurzame oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com.

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.